ליצירת קשר

השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר

    שלילת רישיון

    פסילת רישיון נהיגה

    שלילת רישיון היא סנקציה שמופעלת כנגד נהגים שביצעו עבירות תנועה. זה המקום לפרט שיש נסיבות שונות להפעלת הסנקציה ושעל פי נסיבות אלו השלילה בפועל תתבצע על ידי גורמים שונים.

    בית משפט, קצין משטרה ומשרד הרישוי

    יש 3 תרחישים עיקריים בהם תתבצע שלילת רישיון. התרחיש המוכר ביותר הוא שלילת רישיון כאמצעי ענישה בתום הליך משפטי שהטיל בית המשפט (או במסגרת הסדר טיעון שגובש בין התביעה לעורך הדין של הנהג). תרחיש נוסף הוא שלילה מנהלית שמתבצעת בסמכות קצין משטרה. התרחיש הזה יתרחש כאשר נהג מעוכב אחרי שהמשטרה בשטח זיהתה או מצאה ראיות לעבירת תנועה חמורה (למשל, הנהג נצפה עובר באור אדום, נתפס במכמונת מהירות נוסע במהירות מופרזת הגבוהה משמעותית מהמותר או שבדיקת ינשוף העלתה שהוא נהג בשכרות). במקרה זה שלילה תהיה לזמן מוגבל של לא יותר מ-30 יום עד להתנעת ההליך המשפטי. סוג נוסף של שלילת רישיון, שגם הוא נחשב כסנקציה, זו שלילת רישיון שמתבצעת ישירות, ובאופן אוטומטי, על ידי משרד הרישוי כאשר נהג צובר 36 נקודות חובה, במקרה כזה הרישיון נשלל אוטומטית ל-3 חודשים (אם בתקופה של 6 שנים נהג יצבור פעמיים סכום של 36 נקודות השלילה תהיה ל-9 חודשים). כאשר מערערים על שלילה חשוב להבין באלו נסיבות היא הוטלה, כי נסיבות אלו גם יכתיבו את דרך הפעולה המשפטית כאשר באים לערער על שלילת הרישיון ומנסים להפוך את ההחלטה.

    לא לוותר על ייצוג משפטי

    ערעור על שלילת רישיון אינו הליך משפטי שמומלץ לעשות באופן עצמאי. זה בדיוק מסוג המקרים שרק עורך דין תעבורה מנוסה, כמו למשל עורך הדין אלעד פאר, שלומד את התיק לעומק ומכר היטב את הפסיקה ואת התקדימים הרלוונטיים, עשוי למצוא עילה או אסטרטגיה משפטית שתאפשר לו להפוך את הקערה על פיה ולבטל את שלילת הרישיון או לקצר את משכה. עורך דין תעבורה מנוסה ידע להציף נסיבות מיוחדות הנוגעות לנהג ולהצביע על ענישה לא מידתית או במקרה והשלילה היא שלילה אוטומטית המתרחשת בגין צבירת נקודות הוא עשוי לערער על הצבירה של חלק מהנקודות, ובמקרה שיצליח ‘למחוק’ מספר נקודות גם הפסילה האוטומטית תבוטל.

    ליצירת קשר

    השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר




      מידע נוסף בנושא

      מה המשמעות של פסילת הרישיון?

      פסילה של רישיון נהיגה אמורה למנוע מהנהג לעלות על הכביש למשך פרק זמן נתון. אי ציות לכך, דהיינו נהיגה בפסילה, פירוש הדבר הסתכנות בעבירה פלילית. מסיבות רבות, כגון אכיפה מזדמנת ובררנית, הרבה נהגים מחליטים להסתכן ולנהוג בפסילה.

      אף כי לא מומלץ לנהוג בפסילה, מכל מיני סיבות, במידה ונתפסתם בעבירה מסוג זה ניתן ואף רצוי להיעזר בעורך דין מנוסה לענייני תעבורה. עורך דין הבקיא בהצגת טיעונים בבית המשפט יכול למצוא לעיתים רבות נסיבות מקילות שעומדות לזכות הנהג. כך לדוגמא, נהגים אשר נהגו משום לא קיבלו הודעה על כניסה לתוקף של הפסילה. זאת ועוד, עורך דין יכול להוביל לעסקת טיעון כך שבזכות נסיבות המקרה תחול ענישה מופחתת. חוששים ממאסר וקנסות כבדים? משרד עו"ד אלעד פאר מנוסים ביותר בייצוג נהגים שמואשמים בעבירות תנועה מכל הסוגים, לרבות נהיגה בפסילה.

      פסילת רישיון נהיגה, למה ומתי

      ניתן להצביע על כמה מקרים של פסילה או שלילה:

      1. החלטה של שופט – לאחר הרשעה בבית משפט לתעבורה, בגין עבירת תנועה משמעותית, השופט עשוי לקבוע שלילת רישיון או פסילתו כסנקציה עיקרית.
      2. עסקת טיעון במקום הרשעה או כחלק מהרשעה – שופט רשאי בנסיבות מסוימות להטיל גזר דין מסוים על נהג (למשל לאחר נהיגה בשכרות), כאשר עסקת הטיעון כוללת שלילה לתקופה של כמה חודשים.
      3. פסילה עקב ניקוד מצטבר – על פי הגדרות משרד הרישוי, נהג שצבר 36 נקודות בשל עבירות תנועה מצטברות, רישיונו ייפסל ללא צורך בהחלטה שיפוטית.
      4. פעולה מנהלתית לפני התייצבות בבית משפט – קצין משטרה יכול להטיל סנקציה מנהלית, עוד לפני שנהג התייצב בפני שופט. כלומר, כאשר קצין תופס "על חם" נהג שעבר עבירה חמורה, כגון אי ציות לרמזור אדום, מהירות נסיעה חריגה, נהיגה בגילופין, הוא מורשה להטיל פסילה מנהלית. פסילה כזאת מוגבלת במשך הזמן המקסימלי שלה.

      האם נסיבות הפסילה משפיעות על החלטה שיפוטית

      ככלל, בית המשפט לתעבורה מתייחס לכל נהיגה בפסילה באותה רמה של חומרה. יחד עם זאת, לא מן הנמנע כי הנהג יוכל להעלות טענות שונות, בסיוע עורך דינו. אילו טענות יכול להעלות הנהג? למשל: אי מתן החלטת הפסילה בכתב, על ידי קצין משטרה שנכח בעבירת תנועה. אי קבלת הודעה בנדון, מאת משרד הרישוי.

      עורך דין מתחום דיני תעבורה מסביר כי אף במקרים חמורים של נהיגה בשלילת רישיון, ניתן להעלות טיעונים שונים בבית המשפט. עו"ד בעל ידע רב בליטיגציה ובדיני התעבורה גם יחד יכול במידת הצורך להגיע להסדר טיעון. דבר זה חשוב ביותר, שכן נהיגה בתנאים שכאלה יכולה להביא לפסילת נוספת או שלילה ממושכת מאוד. כמו כן, הנהג עלול לקבל עונש מאסר בפועל אף אם לא עבר עבירה נוספת בזמן הנהיגה. במידה ונתפסתם נוהגים בפסילה או בכל עבירת תנועה חמורה אחרת, עומד לשירותכם משרד עו"ד אלעד פאר. אל תתמודדו לבד.

      פסילת רישיון על ידי שופט

      הידעתם? משרד הרישוי יכול להודיע לנהג על פסילה, אף ללא הגשת תביעה בבית משפט לתעבורה. מי שצבר 36 נקודות בגין עבירות שונות, לא יהיה מורשה לנהוג אף ללא פסק דין של שופט בעניין. יחד עם זאת, שופט עשוי להעניש נהג שהואשם בעבירות תנועה ולעיתים אף בעבירות פליליות מסוימות, על ידי פסילת רישיון. פסילה עשויה להיות לתקופה קצרה או לשנתיים ימים, גם כחלק מעסקת טיעון. כלומר, בנסיבות די מגוונות עלול נהג, אפילו נורמטיבי בדרך כלל, לעמוד בפני מציאות שבה אין הוא מורשה לנהוג.

      פסילת רישיון

      אחת הסנקציות החריפות שיכולות להינקט כנגד הנהג הישראלי הינה שלילת הזכות לנהוג. שלילת הזכות הזאת נקראת פסילת רישיון נהיגה או – שלילת רישיון. נסביר מה זאת אומרת, מתי זה קורה ואיך מתמודדים. אם קצין משטרה הבחין בנהג שעובר עבירת תנועה חמורה, הוא עשוי להחליט במקום על פסילת רישיון. זה בסמכותו כחלק מפעולה מנהלית, במידה ונהג עבר ברמזור אדום, נהג במהירות חריגה, נהג בגילופין ועוד. עם זאת, פסילה יכולה להיות צורה של ענישה או פסק דין, במקרים נוספים. נסביר על משמעות הדבר ואיך רואה החוק אדם שנהג, בזמן של פסילה או שלילה.

      פסילת רישיון בגלל נקודות

      רישיון נהיגה עשוי להיפסל מסיבות שונות. מדובר באחת הסנקציות החריפות ביותר שניתנות לנהגים, בעיקר עקב אי ציות לחוק בדגש על התנהגות בכביש (עבירות חמוורות). אף כי מקובל להניח כי פסילת רישיון תחול בעקבות החלטה מנהלית של קצין משטרה שהיה עד לעבירת תנועה חמורה או בעקבות פסק דין של שופט בבית המשפט לתעבורה, יש סוג נוסף של שלילת רישיון. מדובר על פסילת רישיון בגלל נקודות וחשוב לדעת מה זה אומר.

      מי מחליט על פסילת רישיון בגלל נקודות

      ההחלטה על פסילה של הרישיון בשל צבירת נקודות הינה בסכמות של משרד הרישוי. כלל האצבע הוא כזה – נהג שצבר לחובתו 36 נקודות, בשל ביצוע עבירות תנועה מכל סוג, צפוי לקבל הודעה ממשרד הרישוי על היותו מנוע מנהיגה, דהיינו – פסילה.

      מה קורה אם נפסל לי רישיון הנהיגה?

      החוק מתייחס בצורה חריפה מאוד לכל מצב של נהיגה בפסילה. גם אם הפסילה נובעת מצבירה של נקודות, היא איננה שונה ממצבים שבהם ההחלטה הינה של שופט תעבורה או של קצין משטרה. אי ציות לכך נחשב לעבירה פלילית. כלומר, לא רק שזה נחשב לעבירת תנועה בפני עצמה אלא מדובר בזילות החוק והתעלמות ממנו. נהג שנתפס בעבירה שכזאת עלול לקבל כעונש פסילה ארוכה מאוד ואף עונשי מאסר או קנס כספי.

      מה קורה עכשיו?

      עורך דין מנוסה לדיני תעבורה מסביר כי הענישה במקרים של נהיגה בפסילה איננה אחידה. מובאים בחשבון נסיבות המקרה וכמובן טענות עורך הדין של הנהג. במידה ומשרד הרישוי לא הודיע כפי שצריך על הפסילה, הרי שעורך הדין יוכל לטעון שמבחינת הנהג ובאופן אובייקטיבי לא חלה נהיגה תחת פסילה. כמו כן, אפשר במידת הצורך להעמיד טיעונים משפטיים רבי משמעות. משרד עו"ד אלעד פאר השיג הצלחות מרשימות בייצוג נאשמים בעבירות תנועה קשות, מול בין המשפט לתעבורה. עסקאות טיעון מצליחות להפחית במידה ניכרת בחומרת הענישה. לסיכום, נהיגה בפסילה איננה חוקית וזהו אישום לא קל. עם זאת, אם נתפסתם בעבירה זו, התייעצו עם עורך הדין בהקדם.

      קידום עורכי דין קידום עורכי דין
      נגישות