ליצירת קשר

השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר

    נהיגה בפסילה

    נהיגה בזמן פסילה

    המחוקק רואה בנהיגה בפסילה אקט חמור שמערער את הסדר הבסיסי ולכן מדובר בעבירה פלילית לכל דבר ובסמכות בית המשפט להטיל על מי שנהג בשלילה עונש של עד 3 שנות מאסר. ההמלצה הגורפת היא, כמובן, להימנע מנהיגה בשלילה בכל תרחיש. אחרי שזה נאמר, בתוך עמנו אנו חיים ובכל שנה נתפסים בישראל עשרות נהגים ש’נוהגים בשלילה’.

    3 סוגים של פסילה

    כדי להבין את תופעת ‘הנהיגה בשלילה’ כדאי להבין את הסיבות והנסיבות בהן מרחשת שלילה. קיימים 3 סוגים של שלילת רישיון, הסיבה הראשונה היא סנקציה שמטיל בית משפט אחרי הרשעה בעבירת תעבורה (גם במסגרת עסקת טיעון הרבה פעמים העונש יכלול שלילת רישיון למספר חודשים). סיבה נפוצה נוספת היא שלילה מנהלית בסמכות קצין משטרה. שלילה כזו תתבצע כאשר נהג נתפס מבצע עבירת תנועה חמורה כמו נהיגה בשכרות, אי ציות לרמזור אדום או נהיגה במהירות מופרזת והיא מוגבלת בזמן שלה. סוג נוסף של שלילה היא שלילה שמתבצעת על ידי משרד הרישוי כאשר נהג צובר לחובתו 36 נקודות. בגלל שהפיקוח על הנהגים הוא לרוב אקראי יש מי שייקחו את הסיכון וינהגו בשלילה. הניסיון מלמד שרבים מהם נתפסים, הן תודות לפעילות אקראית, הן תודות לפעילות יזומה ומעקבים מדגמיים (או בעקבות הלשנה) אחר נהגים בשלילה והן בעקבות מעורבות בתאונה שחושפת את העובדה שהנהג היה ללא רישיון תקף. בכל מקרה של נהיגה בשלילה מומלץ לפנות בהקדם (עוד לפני החקירה) לעורך דין תעבורה שמתמחה במקרים של נהיגה בשלילה, כמו למשל עורך הדין אלעד פאר.

    ההתמודדות המשפטית

    כאמור, המחוקק רואה בנהיגה בפסילה עבירה פלילית חמורה ועדיין, עורך דין תעבורה טוב יכול לשנות את התמונה. אחת מטענות ההגנה הנפוצות היא שהנהג לא היה מודע לכך שרישיונו נשלל. למה זה חשוב? כי מתוקף 67 של פקודת התעבורה העבירה מתקיימת רק כאשר הנהג קיבל הודעה רשמית על הפסילה ואת זה לא תמיד ניתן להוכיח. בנוסף, ליטיגטור מיומן יכול לעיתים למצוא עילות נוספות ונסיבות מקילות אשר עשויים להוציא את הנהג שנתפס נוהג בשלילה בעונש מופחת, גם אם לא בזיכוי מלא. בהרבה מקרים עדיף להימנע ממשפט ולסיים בהליך של עסקת טיעון, גם במקרה זה עורך דין תעבורה מנוסה, כמו עו”ד אלעד פאר עשוי לחסוך לנהג ריצוי עונש מאסר בפועל.

    ליצירת קשר

    השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר




      מידע נוסף בנושא

      עבירת נהיגה בזמן פסילה

      פסילת רישיון מהווה עונש כבד לנהג. לרוב, החלטה כזאת ניתנת על ידי קצין משטרה (כהחלטה מנהלית) או על ידי שופט. גם נהגים שצברו 36 נקודות צפויים לקבל פסילה, על פי נהלי משרד הרישוי. באם קיבלתם הודעה מקצין משטרה או ממשרד הרישוי על פסילה או שזה היה חלק מהחלטתו של שופט, חשוב שתבינו היטב מה המשמעות של נהיגה בזמן פסילה. כמו כן, במידה ונתפסתם במצב מביך ולא נעים שכזה, צריך לדעת מה עושים.

      מהי נהיגה בפסילה והאם זה חמור

      נהיגה בפסילה משמעותה עבירת תנועה חמורה ואף פלילית. אין זה משנה באילו נסיבות נשלל או נפסל רישיונו של נהג, על פי החוק בתקופה הנקובה הוא מנוע לחלוטין מלנהוג. אם בכל זאת נהג, הרי שמדובר בעבירה כפולה ומכופלת. ראשית, זאת עבירת תנועה לכל דבר (גם אם הנהג נהג באותה עת בצורה חוקית בכל רמה אחרת). שנית, מדובר באי ציות לחוק או זלזול בהחלטה שיפוטית. כתוצאה מכך, עלול בית המשפט להחליט על עונשים חמורים. לדוגמא, פסילה לפרק זמן ארוך, אפילו מאסר בפועל או קנס משמעותי.

      במשרד עו"ד אלעד פאר מסבירים כי למרות חומרת העבירה, יש מה לעשות. עורך הדין מתעמק בפרטי המקרה ויוכל לייצג את הלקוח ולהעלות טיעונים שונים לפני שופט. לדוגמא, לעיתים הנהג לא מקבל בצורה תקינה הודעת פסילה. התרשלות בנדון על ידי קצין משטרה או על ידי משרד הרישוי מביאים לכך כי בעצם נהג לא התכוון ולא היה מודע לכך כי הוא עובר עבירה. לייעוץ נוסף באישומי עבירות תנועה, פנו כעת.

      נהיגה בזמן פסילה – עבירה חמורה

      צריך לשים את הדברים על השולחן – הרבה נהגים נתפסים בגין נהיגה בפסילה ובית המשפט נוטה לראות את הדברים בחומרה. יש לכך כמה טעמים:

      1. בית המשפט מניח שמדובר בעבירת תנועה. נהג שכבר עבר עבירות קודמות בעצם עובר עבירה נוספת שכן נאסר עליו לנהוג באותו זמן.
      2. בית המפשט מניח שמדובר באי ציות לחוק הכללי. כלומר, הנהג בעצם נראה כמי שמזלזל בהחלטה שיפוטית או בהוראות החוק.
      3. חומרת העבירה הופכת אותה לעבירה פלילית, אי לכך הענישה עשויה להיות בהתאם.
      קידום עורכי דין קידום עורכי דין
      נגישות