ליצירת קשר

השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר

    דוחות תנועה

    משטרת ישראל מחלקת למעלה מ-600,000 דו”חות תנועה בשנה. למעשה, כמעט שאין ישראלי שמחזיק רישיון נהיגה למעלה מעשור שלא חווה את החוויה המפוקפקת בקבלת דו”ח תנועה. מדובר באמצעי האכיפה העיקרי של משטרת התנועה ונעשה בו שימוש ביד רחבה. חשוב להבין שהמשמעות של קבלת דו”ח תנועה חורגת מהקנס הכספי המיידי שכרוך בה, קנס שיכול לנוע מ-250 ש”ח על עבירות קלות ועד 1,000 ש”ח לעבירות תנועה חמורות יותר (ובמקרים כאלה הדו”ח עשוי להיות רק פתיח להעמדה לדין). אנחנו כמובן ממליצים להימנע מביצוע עבירות תנועה, זה לא אומר שכל דו”ח תנועה שקיבלתם הוא דו”ח מוצדק. לפעמים בהחלט יש מה לעשות.

    על מה מקבלים דו”ח תנועה?

    פקודת התעבורה מציינת עשרות סוגים של עבירות תנועה בגינם שוטר רשאי לרשום דו”ח תנועה. בפועל כשבוחנים את עוגת הדו”חות השנתית מגלים שלמעלה משבעים אחוז של דו”חות התנועה נרשמים בגין מהירות מופרזת ועיקר הדו”חות הנוספים (למעלה מ-150,000 בשנה) נרשמים בגין שימוש אסור בסלולארי והייתר מתחלק על עבירות אחרות שהבולטת בהם היא נהיגה בשכרות או נהיגה תחת השפעת סמים (מעל 5,000 דו”חות בשנה), עבירות נפוצות נוספות הן אי מתן זכות קדימה להולכי רגל במעבר חציה או נהיגה בנתיב ייעודי לתחבורה ציבורית. למה דווקא עבירת המהירות תופסת נפח כזה בעוגת הדו”חות? הסיבה לכך טריוויאלית וקשורה לתשתית. נכון שמשטרת התנועה מבצעת הרבה פעילות יזומה עם מכמונות מהירות ניידות, אך חלק הארי של דו”חות המהירות מגיע דווקא ממצלמות המהירות הקבועות שפזורות במאות צמתים וברחבי הדרכים המהירות. מצלמות אלו פועלות באופן אוטומטי וכאשר המידע מגיע למשטרה היא מפיקה את הדו”ח ושולחת אותו לבעל הרכב.

    לא למהר לשלם

    מרגע שקיבלתם דו”ח תנועה יש לכם פרק זמן של 90 יום בהם אתם יכולים לשלם את הקנס בלי קנסות. שימו לב שלא נבון להתעלם מדו”ח תנועה, הוא לא ייעלם הוא רק יצבור עוד כפל קנס ובסופו של דבר התעלמות תגרור העמדה לדין לסנקציות חמורות. מצד שני, אם אתם חושבים שנעשה לכם עוול או שיש לכם טיעון טוב שאתם סבורים שיכול להביא לביטול הדו”ח, לא כדאי למהר לשלם, כי תשלום של הדו”ח הוא בבחינת ‘הודאה באשמה’ ומביא להוספה אוטומטית של נקודות חובה. רוצים לבטל דו”ח? עומדות לרשותכם שתי דרכי פעולה. הראשונה היא בקשה לביטול דו”ח אותה ניתן להגיש תוך 30 יום והשנייה היא בקשה להישפט אותה ניתן להגיש בתוך 90 יום. בכל מקרה מומלץ בשלב זה להתייעץ עם עורך דין תעבורה, כמו למשל עורך הדין אלעד פאר.

    ליצירת קשר

    השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר




      קידום עורכי דין קידום עורכי דין
      נגישות